• Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Pjurwinkel

   Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Nog geen klant bij Pjurwinkel?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Volg uw bestelling
   Nieuw bij Pjurwinkel
 • 100% Discreet
 • Gratis verzenden vanaf 70 euro
 • Voor 17:00 besteld, zelfde dag verstuurd
 • 14 dagen bedenktijd
U bent hier:

Glijmiddel op Waterbasis

Uitwassen uit kleding en textiel

Glijmiddelen op waterbasis bestaan voornamelijk uit water en een bindingsmiddel. Meestal is dit een natuurlijk bindmiddel en soms een chemisch bindmiddel. De bindmiddelen zijn meestal een soort zetmeel of glucose.


Voordelen Glijmiddel op waterbasis

Goedkoop
Glijmiddel op waterbasis is erg makkelijk te produceren. De ingrediënten zijn met name water en een bindmiddel. Dit zijn zeer goedkope grondstoffen. Hierdoor is glijmiddel op waterbasis vaak een goedkoop soort glijmiddel. In ieder geval goedkoper dan de andere varianten.

Uit wasbaar
Doordat het glijmiddel op waterbasis eigenlijk volledig is gemaakt van water en een bindmiddel dat met water mengbaar / oplosbaar is kun je dit glijmiddel makkelijk uitwassen. Lauwwarm water lost dit glijmiddel over het algemeen meteen op. Hierdoor krijg je eigenlijk ook nooit vlekken van glijmiddel in je textiel welke je niet makkelijk uit kunt wassen. Glijmiddel geknoeid op tapijt of bankstel? Ook dit is over het algemeen makkelijk weg te halen door met een vochtige of natte lauwwarme doek het oppervlakte te reinigen.

Smaakloos en geurloos
Glijmiddel op waterbasis hoeft eigenlijk geen smaak of geur te hebben. De basis grondstoffen hebben dit ook niet. Glijmiddel op waterbasis is normaal gesproken dus smaak-, kleur- en geurloos. Hier kun je er echter ook makkelijk een geur of smaak aan toevoegen. Deze geuren en smaken zijn, doordat de basis geen eigen smaak en geur hebben, het makkelijkst naar wens aan te passen en zo geur- en smaak echt als mogelijk te houden.

Orale seks en glijmiddel op waterbasis
Een ander voordeel van smaakloos glijmiddel op waterbasis is dat je er bij de orale seks eigenlijk niks van proeft. Ook siliconen glijmiddel is hier prima bij te gebruiken, maar dat geeft vaak een beetje een droge mond of viezere smaak.

Tast speeltjes niet aan
De meeste glijmiddelen op siliconenbasis tasten in meer of mindere mate je speeltjes op siliconenbasis vaak een beetje aan. Dit komt de levensduur van uw sekstoy vaak niet ten goede. Hoewel de Pjur glijmiddelen op siliconenbasis dit over het algemeen bij goede speeltjes nauwelijks tot niet merkbaar doen is, bij overdadig gebruik en het niet goed schoonhouden van uw speeltjes direct na gebruik, dit altijd een risico. Glijmiddelen op waterbasis doen dit helemaal niet en zijn dus in principe vaak beter om te gebruiken in combinatie met (goedkopere) siliconen speeltjes.


Nadelen Glijmiddel op Waterbasis

Plakkerig
Door de samenstelling van de bindmiddelen is een glijmiddel op waterbasis vaak net wat kleveriger / plakkeriger als glijmiddel op siliconen basis. Dit hoeft echter niet zo te zijn. De Pjur waterbasis glijmiddelen zijn over het algemeen niet plakkerig.

Droogt sneller uit/op
Glijmiddel op waterbasis droogt vrij snel op. Dit komt omdat het water vervliegt en opgenomen kan worden door de huid. Op zich is dit niet erg, maar je moet sneller bijsmeren als met glijmiddel op siliconenbasis. Het nadeel is wel dat een glijmiddel op waterbasis beduidend minder geschikt is voor een goede en lange massage, je blijft bijsmeren.